Френският президент Еманюел Макрон призова за по-решителни действия в борбата срещу

...
Френският президент Еманюел Макрон призова за по-решителни действия в борбата срещу
Коментари Харесай

Макрон зове за много по-голяма мобилизация заради климатичните промени

Френският президент Еманюел Макрон прикани за по-решителни дейности в битката против климатичните промени, до момента в който той е хазаин на международни водачи за диалози две години след сключването на Парижкото съглашение за климата, оповестява " Франс прес ".

" Ние сме много надалеч от задачата на Парижкото споразумение за ограничение на повишението на температурите под прага от два градуса по Целзий ", посочи Макрон.

" Без доста по-силна готовност, разклащане на нашите средства за произвеждане и развиване, ние няма да успеем ", предизвести френският държавен глава.

Коментарите на Макрон бяха направени, до момента в който държавни ръководители, в това число президентът Румен Радев, се срещнаха в международната столица, с цел да обсъдят необходимостта от вложение на трилиони долари в чиста сила, в случай че климатичното съглашение би трябвало да бъде спазено и изпълнено.

Днешните диалози бяха помрачени от решението на американския президент Доналд Тръмп през юни да изтегли Съединени американски щати от съглашението, под което се подписаха на практика всички страни по света и което лиши повече от две десетилетия, с цел да бъде контрактувано.

Макрон през вчерашния ден подсети на Тръмп отговорността му към историята във връзка с решението му да се откаже от съглашението в изявление за американската телевизия CBS.

" Сигурен съм, че моят другар президентът Тръмп ще промени мнението си през идващите месеци и години ", уверен е Макрон.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР